35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 14:12

Suspiciune de malarie la Iași

spot_img

Un bărbat din Iași, care a călătorit în luna iunie în Camerun, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș, sub suspiciunea de malarie. Bărbatul a stat acasă aproximativ 2 săptămâni, înainte să meargă la spital. Autoritățile sanitare urmează să facă o anchetă epidemiologică.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani a călătorit în Africa la începutul lunii iunie, în interes de serviciu.

La câtva timp după revenirea în țară, la începutul acestei luni, a început să aibă febră, frisoane și o stare de oboseală care s-a accentuat în timp.

Bărbatul s-a prezentat la spital abia în 20 iulie. Medicii i-au pus diagnosticul de malarie pe baza evaluării clinice, ținând cont de simptome și de zona în care a călătorit. Medicii au trimis o probă pentru evaluare la Institutul Cantacuzino, pentru confirmarea diagnosticului.

Bărbatul își făcuse vaccinurile obligatorii înainte să plece în Africa, dar nu a luat și tratamentul antimalarie, care se administrează cu cel puțin o săptămână înainte de călătorie, pe parcursul șederii și o săptămână după întoarcerea în țară.

Medicii spun că starea bărbatului este stabilă.

Autoritățile sanitare vor face acum o anchetă epidemiologică, având în vedere perioada îndelungată în care bărbatul a stat acasă și a intrat în contact cu membri ai familiei și, posibil, și alte persoane.