4.2 C
București
marți, 2 martie 2021 - 7:15

Suspendarea PUZ-urilor în București, ordonată de Nicușor Dan, va duce la creșterea prețurilor în imobiliare

Analistul Bogdan Chireac consideră că blocarea tuturor PUZ-urilor din cinci sectoare ale Capitalei, măsură luată forțat de primarul general Nicușor Dan, va duce la o creștere considerabilă a prețurilor locuințelor, de peste 30%.

„Lovitura asta pe piaţa imobiliară mi se pare uluitoare. Asta înseamnă, dacă opreşte PUZ-urile în cinci sectoare, preţul locuinţelor se va majora cu nu ştiu, 30%. Şi locuinţe vechi, dar şi locuinţe noi. Sunt foarte multe proiecte imobiliare în Bucureşti”, a atras atenţia Bogdan Chirieac.

Bogdan Chireac a avut, la DCNews, un dialog cu senatorul Daniel Zamfir pe această temă. Parlamentarul crede că piața construcțiilor, care s-a dezvoltat chiar și în timpul pandemiei, va avea mult de suferit.

„S-a creat în zona ONG-istă că dezvoltatorii sunt ‚rechini imobiliari’. E o ticăloşie. E rău că se construieşte în Bucureşti, că există un sector de activitate care a avut o pondere foarte importantă la PIB, mai ales acum în pandemie. Dacă ceva a mers în perioada pandemiei au fost construcţiile. Păi tu le dai în cap, mai ales în zona Bucureşti-Ilfov care reprezintă cea mai mare pondere în PIB-ul României? Păi tu aici loveşti?

Ce faci cu oamenii ăia, îi pierzi?”, a subliniat Daniel Zamfir.