8.8 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 11:07
No menu items!

VIDEO. Suspectul atacului armat din Chicago, de Ziua Americii, arestat. A ucis șase persoane și a rănit alte 26

spot_img

Poliţia l-a arestat pe suspectul atacului armat care a făcut luni cel puţin şase morţi şi 26 de răniţi în cursul unei parade în apropiere de Chicago pentru ziua de 4 iulie, relatează AFP.

Sute de poliţişti l-au căutat pe tânarul care, înarmat cu o puşcă puternică, a tras în mulţimea adunată în acest oraş cu 30.000 de locuitori, situat pe malul lacului Michigan.

El s-a urcat pe acoperişul unui magazin, semănând panică înainte de a fugi.

Poliţia identificase un suspect, Robert – zis Bobby – Crimo III, de 22 de ani şi „din regiune” și a făcut publică fotografia unui tânăr tras la față și cu tatuaje.

După o scurtă urmărire cu maşina, suspectul a fost reţinut „fără incidente”, a declarat luni seară presei şeful poliţiei din Highland Park, Lou Jogmen.

Un unchi al bărbatului reţinut a declarat pentru CNN că nu a văzut niciun semn de avertizare care să-l facă să creadă că nepotul său ar fi fost implicat într-o astfel de tragedie.

El a arătat că nu l-a văzut niciodată pe Bobby implicându-se în acte de violenţă sau în comportamente îngrijorătoare. „Nu am nimic rău de spus despre el”, a spus el. „Este un copil liniştit”, a spus el. „De obicei este singur. Este o persoană singuratică şi liniştită. Ţine totul pentru el”.

Cinci persoane, toate adulte, au murit pe loc şi a şasea după ce a fost transferată la spital, în urma atacului armat la o paradă de Ziua Independenţei, luni, într-o suburbie a oraşului Chicago

Cel puţin 26 de răniţi, cu vârste între 8 şi 85 de ani, au fost primit îngrijiri din partea serviciilor de urgenţă, iar unii, printre care cel puţin un copil, se află în stare critică, potrivit unui responsabil al unui spital.

Festivităţile au fost suspendate imediat în mai multe oraşe din împrejurimi care, de asemenea, şi-au închis plajele şi au îndemnat populaţia să dea dovadă de cea mai mare prudenţă.

Incidentul armat are loc într-un context în care violenţa provocată de arme este proaspătă în minţile multor americani, după masacrul de pe 24 mai în care au fost împuşcaţi mortal 19 copii şi doi profesori la o şcoală elementară din Uvalde, Texas, şi atacul armat de pe 14 mai în care au fost ucişi zece oameni într-un magazin din Buffalo, New York.

                                                                                                                    Adina Silav