13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 5:04
No menu items!

Surse: Vlad Voiculescu s-a consultat, la ceas de seară la Guvern, cu Dan Barna și Dragoș Tudorache

spot_img

Joi seară, la sediul Guvernului, Dan Barna s-a sfătuit cu Vlad Voiculescu și alți doi lideri de încredere, Dragoș Tudorache și Ionuț Moșteanu, cu privire la declarațiile pe care urma să le facă ministrul demis al Sănătății vineri dimineața, conform unor surse politice.

Dragoș Tudorache este președintele executiv PLUS, și pentru că Dacian Cioloș, șeful partidului, este în recuperare după îmbolnăvirea cu COVID, Tudorache este cel care a reprezentat interesele formațiunii în discuțiile cu USR privind demiterea lui Vlad Voiculescu și pașii care trebuie urmați. 

Membrii PLUS au fost cei care au susținut schimbarea premierului Florin Cîțu, dintre cei din USR fiind câteva voci, inclusiv ale unor actuali miniștri, care vor să continue guvernarea în actuala formulă.

Dan Barna, președintele USR, a anunțat încă de joi că participarea miniștrilor USR-PLUS la ședința de Guvern nu înseamnă că formațiunile au renunțat la solicitarea privind schimbarea din funcție a lui Florin Cîțu, în care nu mai au încredere. Barna s-a întâlnit, vineri, și cu Klaus Iohannis și au discutat soluții pentru ieșirea din criza politică, ambii fiind prezenți la Sibiu.

Emanuel Stan