16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 1:36

Surse din Volkswagen: Între 10 și 20 de persoane din interior sunt responsabile în scandalul emisiilor

spot_img

Conducerea companiei Volkswagen crede că între 10 și 20 de persoane sunt implicate în scandalul emisiilor, au declarat pentru Reuters surse care au solicitat anonimatul.

O informație anterioară arăta că peste 10 directori de nivel înalt au fost suspendați la începutul lunii, după o anchetă internă.

Luna trecută, Grupul Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, a recunoscut că a creat un software pentru motoarele diesel care păcălește controalele de emisii. Ca urmare, acțiunile companiei au pierdut peste un sfert din valoare, iar industria auto din Germania se află sub o presiune foarte mare.

Numărul persoanelor implicate și nivelul de la care au acționat este un element-cheie, pentru că va determina amploarea amenzilor.

Procurorii din Braunschweig investighează câțiva angajați ai VW, pentru fraude și încălcarea regulilor de concurență.

Publicația germană Der Spiegel susține că investigațiile au dezvăluit că sunt implicați în scandal în jur de 30 de directori.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.