7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 5:32
No menu items!

Surse din PPDD: Candidatura lui Dan Diaconescu pentru europarlamentare este ilegală

spot_img

Dan-Diaconescu

Dan Diaconescu nu a respectat procedura legală de depunere a candidaturii pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, iar Biroul Electoral Central nu a luat în considerare acest element, au afirmat surse din PPDD.

Concret, Dan Diaconescu și Diana Voiculescu, candidați pe lista PPDD, nu au respectat prevederea legală conform căreia documentele pentru dosar trebuie completate și semnate de candidat.

Astfel, declarațiile de acceptare a candidaturii, declarațiile de avere, declarațiile de interese și declarațiile privind relația cu Securitatea au fost semnate în alb de către Dan Diaconescu și Diana Voiculescu, în timp ce se aflau în Italia.

”În momentul în care au fost depuse candidaturile, actele semnate în alb au fost completate și datate de către alte persoane din cadrul PPDD”, a afirmat sursa citată.

În Legea 33/2007, se arată că ”declaraţia de acceptare a candidaturii este semnată şi datată personal de candidat”.

Sesizările la BEC au fost depuse de jurnalistul independent Emil Simionescu. În lipsa unei soluționări favorabile, acesta s-a adresat Tribunalului București, care, conform Legii electorale, trebuie să soluționeze contestațiile în termen de două zile. În cazul contestației asupra candidaturii Dianei Voiculescu, termenul fixat de Tribunal este 28 august, iar în cazul lui Dan Diaconescu – 1 septembrie, adică la peste trei luni după alegeri.

PPDD a depus la BEC dosarele pentru alegerile europarlamentare pe data de 25 martie.

dan diaconescu TB

 S.Z.