0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:01
No menu items!

Surse din ANP: Becali nu vrea să muncească decât la FC Steaua

spot_img

Surse din ANP: Becali nu vrea să muncească decât la FC Steaua

FC Steaua a făcut o cerere oficială către Penitenciarul Jilava pentru ca patronul George Becali să lucreze la club în calitate de consilier, demonstrând o necunoaștere totală a legislației care reglementează regimul de muncă al deținuților, potrivit unei surse din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Regimul de detenție la care este supus patronul Stelei îi permite acestuia să presteze o muncă, chiar și în afara penitenciarului, pentru a-și reduce cuantumul pedepsei și pentru a se reintegra în societate mai ușor.

Tipul de muncă prestat este însă în funcție de oferta ANP sau a agenților economici care au contracte cu Administrația. De exemplu, penitenciarul poate avea oferte de muncă în construcții, mecanică, la sortat gunoaie sau la cules fructe.

Un deținut poate alege să accepte un astfel de loc de muncă, iar Penitenciarul poate să-l selecteze în funcție de competențe și abilități.

Mai mult, un angajator care are contract cu ANP poate cere o anumită tipologie de deținuți – de exemplu înalți sau puternici, însă niciodată nu poate cere un anumit deținut, cu nume și prenume.

”Până acum, Becali n-a vrut vreun loc de muncă din ofertă. A vrut doar să lucreze la Steaua, consilier”, a afirmat sursa citată.

În cazul în care Becali va accepta până la urmă o ofertă de muncă care presupune deplasarea timp de opt ore în afara penitenciarului, de exemplu curățarea unui parc, apare o altă problemă pentru ANP – interesul televiziunilor, care va declanșa un haos în acea zonă.

Această cerere oficială a clubului intră în seria gafelor comise de avocații sau angajații lui Becali care au încercat să-l scape de pedeapsă sau să obțină o întrerupere.

În această ”antologie” mai intră și declarațiile oficialilor FC Steaua conform cărora echipa se va desființa dacă Becali nu va fi liber pentru a se ocupa de transferurile jucătorilor sau cererea sa adresată instanței de a-i accepta întreruperea pedepsei pentru a face o donație, o motivare fără corespondent în legislație.

Contactați de Sursa Zilei, reprezentanții clubului nu au dorit să facă vreun comentariu.

Andrei Tudor