19.5 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 23:44

Sursa Zilei a avut dreptate – Gruia Stoica, păsuit până la Crăciun pentru plata banilor pe CFR Marfă

spot_img

gruia-stoica

Ceea ce Sursa Zilei anunța de vineri, astăzi este oficial – termenul până la care Gruia Stoica trebuie să dea restul de aproximativ 170 milioane de euro pentru preluarea CFR Marfă este de 20 decembrie. Surse oficiale din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că, în contractul de privatizare a CFR Marfă, există o anexă care prevede achitarea banilor pentru preluarea pachetului de 51% din acțiuni numai după avizul Consiliului Concurenței.

După ce Consiliul Concurenței a precizat că poate da un răspuns referitor la privatizarea CFR Marfă în termen de cinci luni, oficialii Ministerului Transporturilor s-au grăbit să transmită un comunicat de presă în care anunță că termenul până la care Grupul Feroviar Român (GFR) trebuie să achite toţi banii pentru preluarea pachetului majoritar al operatorului feroviar a fost decalat până la data de 20 decembrie, deoarece tranzacţia are nevoie de avizul CC.

Urmare a răspunsului primit din partea Consiliului Concurenței, Comisia de Privatizare instituită la Ministerul Transporturilor, (…), privind vânzarea pachetului de 51% din capitalul social al CFR Marfă, a propus un proiect de act normativ care vizează prelungirea termenului de finalizare a procedurii. Proiectul de act normativ asigură parcurgerea perioadei necesare pentru completarea de către cumpărător a documentelor depuse prin notificarea Consiliului Concurenței, precum și pentru realizarea formalităților de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului a diminuării capitalului social al CFR Marfă, respectiv finalizarea tranzacției până la data de 20.12.2013

Cristian Ghibu
șeful comisiei de privatizare

Alexandru Maghiar