Sursa Zilei a avut dreptate. Augustin Lazăr își trimite la pensie un consilier ca să elibereze postul pentru Kovesi

Augustin Lazăr Kovesi

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, ar urma să preia, la revenirea din concediu, funcția de consilier al procurorului general al României, Augustin Lazăr, după cum arăta Sursa Zilei încă de pe 10 iulie. 

Surse judiciare citate de Antena 3, în emisiunea “Esențial”, realizată de jurnalista Ana Maria Roman, au precizat că Lazăr își trimite la pensie unul dintre cei trei consilieri, mai exact pe  Ionel Senteș, locul acestuia urmând să fie ocupat de Kovesi. 

Mai mult, potrivit acelorași surse, Augustin Lazăr i-ar fi pregătit deja biroul lui Kovesi, lângă biroul său. 

După cum Sursa Zilei arăta, încă de pe 10 iulie, Ionel Senteș este delegat pe funcția de consilier din 2015 și are dreptul la pensionare. 

De altfel, potrivit surselor citate de Sursa Zilei, toți consilierii lui Augustin Lazăr au fost aduși sunt prin delegare la Parchetul General, iar numărul acestora ar fi de aproximativ 20. Acestora li se plătesc sume în plus, cum ar fi diurne și chirii. Aceleași surse dezvăluiau că, în cei aproape trei ani de mandat, Augustin Lazăr a depășit cheltuielile de protocol cu 800% față de cât a cheltuit fostul procuror general Tiberiu Nițu. Toate acestea, în condițiile în care există în țară patru unități de Parchet, care nu au niciun procuror, după cum anunța însuși Augustin Lazăr la bilanț.

 

NICIUN COMENTARIU