27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:59
No menu items!

Sursa Zilei a anunțat de o săptămână: Mona Pivniceru demisionează, Victor Ponta o înlocuiește

spot_img

Mona Pivniceru va demisiona miercuri din funcția de ministru al justiției

Validată de Senat judecător la Curtea Constituțională a României (CCR), Mona Pivniceru va demisiona miercuri din funcția de ministru al justiției.

Premierul Victor Ponta a anunțat marți că miercuri după-amiază, după şedinţa de Guvern, va trimite preşedintelui Traian Băsescu fie o propunere de ministru la Justiţie, în locul Monei Pivniceru care va pleca judecător la CCR, fie propunerea ca el să preia interimatul la acest minister.

„Doamna judecător Pivniceru mâine (miercuri – n.r.) va fi la şedinţa de Guvern, după care va renunţa la calitatea de ministru pentru ca să nu existe niciun fel de discuţie, de incompatibilitate, de faptul că urmează să judece după aceea la Curte acte normative pe care le avizează”, a spus Ponta, după ce a discutat cu Mona Pivniceru la Palatul Parlamentului, în biroul preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

Ponta a spus că Pivniceru l-a anunţat că miercuri, după şedinţa de Guvern, renunţă la calitatea de ministru, ţinând cont de numirea sa ca judecător la Curtea Constituţională.

De altfel, Sursa Zilei, a dezvăluit încă de săptămâna trecută că Mona Pivniceru va renunța la funcție până la sfârșitul acestei luni, urmând ca fotoliul de ministru al justiției să fie ocupat interimar de Victor Ponta.

Premierul a arătat că miercuri după-amiază, după ce va avea încă o discuţie cu Crin Antonescu, va face o prounere preşedintelui Traian Băsescu pentru un nou ministru sau un ministru interimar. „Mâine anunţ dacă preiau eu interimatul sau dacă facem o propunere de ministru. Ori preiau eu interimatul, ori voi face o propunere”, a spus Ponta.

Solicitat să comenteze faptul că Antonescu a declarat deja că interimatul va fi preluat de premier, Ponta a răspuns: „Deci m-a dat de gol, da”.

Întrebat dacă într-adevăr va prelua interimatul la Justiţie, Ponta a subliniat: „Mâine vă anunţ după ce vorbesc cu preşedintele Băsescu. După cum ştiţi nimeni nu poate fi ministru – şi interimar, şi… – decât prin decret prezidenţial”.

Sursa Zilei