19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:46
No menu items!

Supermarketurile – cele mai vizitate locuri de britanicii diagnosticați cu Covid-19-19

spot_img

Supermarketurile sunt cele mai frecvente locuri pe care oamenii le-au vizitat în zilele premergătoare unui test pozitiv, aratp aplicația Test and Trace din Anglia, după cum relatează Sky News. Serviciul de Sănătate Publică urmărit traseul persoanelor care au dat rezultate pozitive în perioada 9-15 noiembrie.

Public Health England (PHE) a strâns datele folosind aplicația NHS Test and Trace – ceea ce înseamnă că cifrele s-au bazat pe membrii publicului care dețineau aplicația și care au dat rezultate pozitive pentru COVID-19.

PHE a spus că datele nu demonstrează că acesta este și locul în care oamenii contractează coronavirusul.

Analizând contactele și reluând pașii celor 128.808 de persoane care au raportat că au dat rezultate pozitive între 9 noiembrie și 15 noiembrie, datele PHE au descoperit cele mai frecvente locații în care au fost persoanele infectate, înainte de a fi testate pozitiv.

În timpul restricțiilor din Anglia, supermarketurile au rămas deschise pentru cumpărători. Datele sugerează că acestea sunt principalul cadru în care s-au aflat cei care au fost ulterior diagnosticați.

Helen Dickinson, director executiv al British Retail Consortium, a declarat: „Supermarketurile sunt unul dintre puținele locuri pe care oamenii le pot vizita în timpul închiderii, așa că nu este surprinzător faptul că acestea apar puternic atunci când oamenii sunt întrebați unde au fost. Comercianții cu amănuntul continuă să urmeze toate îndrumările de siguranță pentru a-și face spațiile în siguranță COVID.”

A doua cea mai frecventă locație raportată de cei care au dat rezultate pozitive pentru COVID-19 au fost școlile secundare, urmate de școlile primare, apoi spitalele și apoi casele de îngrijire.

Dintre cei care au dat rezultate pozitive la COVID-19 în zilele analizate de PHE, 18,3% dintre ei au spus că au vizitat un supermarket.

Au fost raportate în total aproximativ 9.789 de locații comune – din care lista de mai jos calculează procentajul celor mai frecvente.

Proporția tuturor locațiilor comune raportate în datele PHE:

Supermarket – 18,3%
Școala secundară – 12,7%
Școala primară – 10,1%
Spital – 3,6%
Casa de îngrijire – 2,8%
Colegiu – 2,4%
Depozit – 2,2%
Grădiniță preșcolară – 1,8%
Pub sau bar – 1,6%
Ospitalitate – 1,5%
Universitate – 1,4%
Fabrici – 1,4%
Gospodărie mai mică de cinci – 1,2%
Practică generală – 1,1%
Sala de sport – 1,1%
Restaurant sau cafenea – 1,0%

În cea mai recentă săptămână, 124 de focare de COVID-19 au fost înregistrate în școlile secundare britanice. Numărul total de focare în școlile secundare din Anglia este de 822, în timp ce școlile primare au înregistrat 732 de clustere de când au început înregistrările.

Sursa: Sky News

Editor: M. C.