duminică, 24 ianuarie 2021 - 21:47

Supă cremă de roșii

Se întorc ninsorile. Cod portocaliu de viscol până luni dimineață

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de viscol în zonele înalte din Carpații Meridionali.  Codul portocaliu de viscol intră în vigoare...

Anchetă epidemiologică extinsă în cazul focarului de la școala din Capitală. Încă 11 probe au fost recoltate

Direcția de Sănătate Publică București a anunțat, duminică, că a decis să extindă ancheta epidemiologică în cazul focarului de la Școala Gimnazială nr. 28,...

RĂZBOIUL DIN POLIȚIA CAPITALEI. Șeful Poliției din Centrul Vechi: Au greșit să plătească! Dar care a fost temeiul legal al filajului?

Comisarul Cristian Ghica, șeful Secției de poliție din Centrul Vechi, susține că este o greșeală faptul că patru procurori și Radu Gavriș, adjunctul șefului...

Proteste la Guvern și Președinție, de Ziua Micii Uniri. Se cer salarii si pensii mai mari

Sindicalişti din diferite sectoare de activitate şi pensionari civili şi militari protestează, duminică, de Ziua Micii Uniri, faţă de deciziile luate de autorităţi în...

Roșiile conțin licopen, un antioxidant care ajută organismul să combată acțiunea distructivă a radicalilor liberi, care atacă celulele sănătoase și produc diverse forme de cancer. Roșiile sunt extrem de benefice în timpul verii, întrucât protejează pielea de agresiunile razelor ultraviolete.

image013

Ingrediente:

  • 1kg roșii,
  • 1 ceapă,
  • 1 dovlecel,
  • 1 morcov,
  • 1 țelină mică,
  • Sare,
  • Piper,
  • 2 linguri ulei măsline,
  • 1 usturoi mare.

Mod de preparare:

Roșiile se spală și se opăresc.

Se trec apoi prin apă rece, se decojesc și se dau pe răzătoare sau blender.

Restul de legume, morcovul, țelina, dovlecelul și ceapa se fierb cu puțină sare.

Când acestea sunt fierte, se scurg de apa în care au fiert și se pasează. Pasta obținută se amestecă cu pasta de roșii și apa în care au fiert.

image006

Se adaugă 200ml apă, uleiul, sare și piper și se fierb la foc mic pentru 15 minute. După ce se stinge focul, se adaugă usturoiul feliat.

Se poate servi atât caldă, cât și rece.

image010

Se poate adăuga fidea, sau simplă cu, crutoane.

Poftă bună!

 

Nicoleta Popa

 

AstraZeneca reduce la mai puțin de jumătate livrările de vaccin către UE. Care vor fi consecințele pentru România

După ce Pfizer şi-a redus livrările de vaccin către UE săptămâna trecută, acum a venit rândul AstraZeneca. Compania farmaceutică a anunţat că nu va...

Bucureșteanul depistat cu noua tulpină de coronavirus a infectat încă 9 persoane. Focarul, la o școală din Capitală

Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă seara, că 9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri...

Vaccinul anti-COVID are o singură contraindicație categorică. Ce spun specialiștii

Medicul Virgil Musta susține că vaccinul împotriva Covid-19 poate fi făcut de majoritatea persoanelor, dar serul nu este recomandat persoanelor cu reacţie alergică severă...

Avalanșă în Bucegi. Două tinere, prinse sub zăpadă

Două tinere au fost surprinse de avalanșă, sâmbătă, în masivul Bucegi, sub vârful Țigănești. Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu a anunţat, sâmbătă, la Antena...

Noi reguli pentru români la intrarea în Franța, Belgia și SUA

Atât statele europene, cât și SUA impun, pe rând, noi reguli la intrarea pe teritoriul lor. Unele dintre acestea sunt valabile începând de mâine...