20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 12:37

Supă cremă de linte roșie

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

supa_linte_rosie

Ingrediente:

  • 100 gr linte roșie,
  • 50 gr țelină,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 1 lingură ulei,
  • ardei iute verde,
  • chimen,
  • sare,
  • boia dulce,
  • piper alb,
  • 30 gr unt.

Mod de preparare:

Lintea se întinde pe un prosop sau pe o hârtie și se curăță  de impurități.

supa_linte

Se spală apoi în mai multe ape și se lasă la înmuiat pentru 10 minute.

Țelina se curăță și se taie în cuburi medii și, împreună cu ardeiul iute și chimenul, se călește în ulei.

supa_linte1

Se amestecă și, când începe să se rumenească ușor, se adaugă pasta de roșii.

Lintea, care a stat la înmuiat, se scurge de apă și se mai clătește de 2-3 ori.  Se scurge de apă și se adaugă peste țelină, în sos.

supa_linte4

Se mărește focul și, amestecând, se mai lasă până când rămâne fără sos.

supa_linte2

Se toarnă apă și se lasă să fiarbă la foc mic.

Pentru a avea consistență, se poate adaugă la fierbere un cartof tăiat în cubulețe mici.

După ce s-a fiert suficient, se ia de pe foc, se îndepărtează parte din zeamă, daca este cazul, și se adaugă untul. Se lasă să se topească și se zdrobește  cu ajutorul unui blender, transformând-o într-o cremă fină.

Se potrivește de sare și piper și se servește caldă sau rece, simpla sau alături de crutoane.

supa_linte5

Poftă bună!

Nicoleta Popa