duminică, 29 noiembrie 2020 - 19:12

Supă cremă de dovlecei

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...

Poliția și jandarmeria Constanța, mobilizate pentru Pelerinajul de Sfântul Andrei ca pentru un Hram normal

„Dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment” şi „nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi” şi nici „nu au fost mobilizate...

Președintele Klaus Iohannis a stâlcit comorbiditățile

Președintele Klaus Iohannis a reușit să greșească forma celui mai des-utilizat substantiv din această pandemie. Liderul de la Cotroceni a spus “comorbități”, în loc...

Ministrul Sănătății: Vaccinul anticovid, „sezonier”, ca și cel antigripal

Populația generală a României ar putea fi vaccintă în lunile martie-aprilie ale anului viitor. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vaccinul împotriva noului...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

supa_dovlecei

Ingrediente:

  • 2 dovlecei,
  • 1 cartof,
  • 1 ceapă,
  • 100 gr ţelină,
  • 2 linguri ulei,
  • 50 gr unt,
  • 100 ml lapte,
  • sare,
  • piper alb.

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă, se spală, se curăţă apoi şi de seminţe şi se taie cubuleţe.

supa_dovlecei1

Împreună cu ceapa tocată se sotează cu puţină sare pentru 10-13 minute, la foc între mediu şi mic, amestecând din când în când.

supa_dovlecei2

După ce dovleceii s-au înmuiat de-ajuns, se toarnă apă sau supă de pui şi ţelina tăiată cuburi şi se acoperă cu un capac. Când apa începe să dea în clocot se adaugă cartoful curăţat şi tăiat cubuleţe şi se lasă să fiarbă la foc mediu până ce cartoful este fiert de-ajuns.

Se strecoară jumătate din supă şi, cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie, pasăm legumele. Adăugăm apoi untul şi laptele şi transformăm supa într-o cremă fină. Dacă este prea groasă, se poate subţia cu restul de supă scursă. Când aţi obţinut consistenţa dorită, se potriveşte de sare şi piper.

Se serveşte caldă, ca atare, cu mărar sau smântână.

Poftă bună!

supa_dovlecei3Nicoleta Popa

Rareș Bogdan: PNL, avans mic în fața PSD

Rareș Bogdan a anunțat, duminică, la Antena 3, că are trei sondaje în care PNL este în fața celor de la PSD la alegerile...

IPS Teodosie, oprit pentru controlul documentelor în drum spre Peștera Sfântului Andrei

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului...

Bebeluș născut cu anticorpi pentru Covid-19, de o mamă infectată

O femeie din Singapore, care a fost infectată cu noul coronavirus în martie când era însărcinată, a născut un bebeluș cu anticorpi împotriva virusului,...

Europol: Polițist lovit cu mașina de „beizadeaua unei persoane de la Secretariatul General al Guvernului”

Poliţist lovit cu mașina de un șofer care staționa neregulamentar în zona Gării Obor. Imaginile publicate de Europol arată momentul în care poliţistul a...

Omul de afaceri Ioan Niculae, internat cu Covid în formă gravă

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, este internat, în stare critică, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Capitală, relatează Gândul....