Supă cremă de țelină

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

supa_telina

Ingrediente:

  • 400 gr țelină,
  • 1 ceapă medie,
  • 1 cartof,
  • 30 gr unt,
  • 50 ml lapte,
  • 1 felie bacon,
  • 1 lingură ulei,
  • piper alb,
  • sare.

Mod de preparare:

Ceapa și țelina se curăță, se spală și se taie în cuburi de mărime medie.

Se toarnă uleiul într-o cratiță și se sotează ceapa și țelina, la foc mediu, pentru 10 minute, cu puțină sare, amestecând din când în când.

supa_telina1

Când legumele s-au înmuiat de-ajuns, se toarnă apă și se dă în clocot.

Între timp, se curăță cartoful, se spală și se taie cuburi. Când supa începe să dea în clocot, se adaugă cuburile de cartof și se lasă să fiarbă timp de 20 de minute.

supa_telina2

După ce legumele s-au fiert, se strecoară jumătate din zeamă.

supa_telina3

Se adaugă untul  și se lasă să se topească  în supă, apoi se toarnă laptele. Cu ajutorul unul blender sau al unei prese de legume, se transformă supa într-o cremă. Dacă are o consistență prea groasă, se subțiază cu zeama scursă. Când ajungeți la consistența dorită, potriviți supa de sare și piper.

Se servește caldă, cu bacon sau crutoane.

supa_telina4

Poftă bună!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU