Sumitomo angajează încă 500 de persoane la unitatea din Târnăveni, Mureș

Compania vrea să îi califice pe angajați la locul de muncă

sews tarnaveni

Compania Sews România, divizie a Sumitomo Electric Wiring Systems Europe, derulează un proiect de investiții în orașul Târnăveni, județul Mureș, care presupune angajarea a peste 500 de persoane, a afirmat primarul Sorin Megheșan.

În prezent, compania are aproape 300 de angajați și este în proces de angajare a încă 300 de persoane.

Până la sfârșitul anului, Sews România urmează să ajungă la 800 de angajați la Târnăveni, pe măsură ce se vor muta într-un spațiu mai mare. Compania, care produce cablaje pentru industria auto, nu a dat publicității detalii despre această investiție.

Potrivit site-ului propriu, Sumitomo are peste 6.000 de angajați în România, în unități de producție la Alba Iulia, Deva și Orăștie.

”Sumitomo are o secție de producție la Târnăveni și vrea să se extindă. Exista o opțiune să se mute la Alba Iulia. Am insistat să rămână în oraș. I-am convins prin posibilitatea de a le oferi o scutire pe impozitul pe construcții, prin hotărâre de Consiliu Local. Luna aceasta, se mută într-un spațiu mai mare”, a afirmat Megheșan (foto jos) pentru Sursa Zilei.

meghesan

Salariul minim oferit este de 1.000 de lei plus tichete de masă. Sews nu are pretenții în ceea ce privește calificarea, solicitând o educație de minimum opt clase absolvite, personalul urmând a fi instruit de angajator.

Corporația japoneză Sumitomo are afaceri în industria grea, chimie, servicii financiare, minerit şi metalurgie, electronice, construcţii şi imobiliare, industria forestieră, auto şi IT, controlând companii precum Mazda, Dunlop, producătorul de electronice NEC şi banca Sumitomo Mitsui.

V.B.

NICIUN COMENTARIU