12.6 C
București
vineri, 20 mai 2022 - 7:12
No menu items!

Suma pentru care a fost vândută o minge de baseball semnată de Volodimir Zelenski

spot_img

O casă de licitaţie din Boston, RR Auction, a vândut o minge de baseball semnată de Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, cu nu mai puțin de 50.000 de dolari. O parte din venituri vor fi donate ucrainenilor care și-au părăsit țara ca urmare a invaziei rusești.

RR Auction a declarat că oferta câştigătoare pentru mingea din meciul de baseball al Rawlings Major Ligue a fost de trei ori mai mare decât estimarea.

Compania va dona suma de 15.000 de dolari din vânzare. Vânzătorul, Randy Kaplan, va dona o parte neprecizată din încasările sale către organizaţia globală non-profit Americares.

Mingea este semnată de Zelenski cu litere chirilice ucrainene şi latine. Aceasta este însoţită de o scrisoare semnată de Volodimir Yelchenko, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU.

Kaplan este un cunoscut colecţionar de mingi de baseball semnate de lideri mondiali care rareori îşi scoate la licitaţie piesele preţioase.

Ofertantul câştigător a dorit să rămână anonim, dar a fost descris de RR Auction drept „un colecţionar din Vestul Mijlociu care este încântat că o parte din fonduri se duc către ajutorarea Ucrainei”.

                                                                                                                   Adina Silav

SURSA FOTO: RR Auction