8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 2:05
No menu items!

SUCEAVA: Focuri de armă pentru prinderea unui contrabandist de ţigări

spot_img

 SUCEAVA: Focuri de armă pentru prinderea unui contrabandist de ţigări
foto: opiniatimisoarei.ro

Poliţiştii de frontieră suceveni au folosit armamentul din dotare pentru a reţine un contrabandist şi a confisca ţigări extracomunitare în valoare de aproximativ 50.000 lei, a afirmat, marţi, purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, Ilie Seriţan Poroch.

 Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina, din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, au depistat în trafic, pe raza localităţii Straja, judeţul Suceava, un autoturism marca Audi A3, cu numere de înmatriculare din Marea Britanie, despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de contraband, potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava.

 Șoferul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de poliţişti, ceea ce a condus la urmărirea maşinii. După circa doi kilometri şoferul a oprit pe marginea carosabilului, a abandonat autoturismul şi a fugit.  Bărbatul a ignorat somaţiile verbale emise de polițiști, fapt pentru s-a folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical.

Bărbatul a fost identificat ca fiind Valentin C., în vârtă de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava. În prezent este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului a fost descoperită cantitatea de 4.900 pachete ţigări, marca “Viceroy”, de provenienţă ucraineană, în valoare de circa 50.000 de lei, ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, autoturismul Audi A3 a fost indisponibilizat la sediul sectorului SPF Brodina, în vederea continuării cercetărilor.

T.E.