-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 10:19
No menu items!

Suceava: Țigări de contrabandă de 300.000 lei ascunse în care cu fân

spot_img

tigari contrabanda

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat marți țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 300.000 lei, găsite ascunse în două care cu fân, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, Ilie Serițan Poroch.

Un echipaj din cadrul SPF Brodina, din cadrul ITPF Sighetu Marmației, care executa o misiune de supraveghere a frontierei de stat, a observat două atelaje hipo încărcate cu fân, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, care a constatat că atelajele hipo erau abandonate. Sub cantitatea de fân au fost observate mai multe colete ce conțineau țigări marca Jing Ling, Viceroy și Fest. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 24.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de aproximativ 250.000 lei.

Totodată, lucrătorii din cadrul SPF Rădăuți au descoperit în apropierea frontierei de stat, ascunse în vegetație mai multe colete ce conțineau 4.930 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 49.000 lei.

Au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În ambele cazuri, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării și se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

A.V.