3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:07
No menu items!

Suceava: Ţigări de contrabandă de peste 300.000 de lei găsite în apropierea frontierei

spot_img

contrabanda-tigari

Politiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 38.000 pachete cu țigări în valoare de 374.000 lei. Pentru reținerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au tras două focuri de armă în plan vertical.

“Ieri, 11 martie a.c., in jurul orei 02.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F Brodina, jud. Suceava, au observat, in apropierea frontierei de stat (pe raza localitatii Straja), un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase, de la linia de frontiera spre interiorul tarii”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Pentru prinderea membrilor grupului, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, dar suspecţii au ignorat somaţiile şi au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite.

La scurt timp, poliţiştii de frontieră au depistat în zonă un autoturism marca BMW, în care se aflau trei suceveni în vârstă de 33 de ani, 20 ani şi, respectiv, 17 ani, care au fost conduşi la SPF Brodina, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că aceştia aveau rolul de a introduce ilegal ţigările în ţară şi de a asigura zona.

În coletele abandonate de membrii grupului au fost descoperite 31.120 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 311.000 de lei, a fost confiscată, iar cei trei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

A.V.