26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:12
No menu items!

Succes al DNA. Procurorii au recuperat un prejudiciu uriaș: patru baxuri de ulei de gătit

spot_img

DNA a obţinut un succes de proporții în instanță – o condamnare cu suspendarea executării pedepsei și recuperarea prejudiciului: un bax de ulei de masiline şi trei baxuri de ulei de floarea soarelui.

Tribunalul Bihor a pronunţat, în 19 iulie, sentinţa în cazul în care fosta directoare adjunctă a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor, Adriana Sime, a fost reţinută, defilată în cătuşe şi umilită public, și trimisă în judecată pentru patru presupuse infracţiuni de luare de mită, scrie Lumea Justiției. Dosarul a fost instrumentat, la DNA-Oradea, de procurorul Adrian Muntean şi confirmat de vestitul Ciprian Man, promovat de Kovesi la Bucureşti.

Astfel, Tribunalul Bihor a dispus condamnarea Adrianei Sime pentru o infracţiune de luare de mită. În plus, instanţa a dispus recuperarea prejudiciului prin confiscarea de la sime a unui bax de ulei de măsline şi a trei baxuri de ulei de floarea soarelui. Pe de altă parte, Tribunalul Bihor a hotărât achitarea Adrianei Sime pentru o a doua infracțiune de luare de mită, pe motiv că „fapta nu există”.

Decizia definitivă în acest dosar va fi pronunţată de Curtea de Apel Oradea.

Andrei Tudor