7.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 15:18
No menu items!

Subway, în centrul unui scandal uriaș în SUA din cauza sandvișurilor cu ton. Analizele de laborator nu au identificat nici urmă de ton

spot_img

Un reporter de la New York Times a cumpărat sendvişuri cu ton de la trei magazine Subway din Los Angeles, apoi le-a dus la un laborator specializat în testare peştelui. Analize de laborator nu au reuşit să identifice ADN de ton, relatează The Guardian.

Cercetătorii nu au reuşit să identifice vreo specie.

„Există două concluzii – este atât de procesat încât, oricât am putea scoate, nu reuşim să facem o identificare, sau nimic de acolo nu e ton”, a declarat pentru NYTimes un purtător de cuvânt al laboratorului.

În luna ianuarie, doi clienţi din California au deschis un proces susţinând că produsele „sunt făcute din orice, dar nu din ton”.

Reclamanţii au susţinut că acestea conţin „un amestec de diverse fierturi”, ingrediente „amestecate împreună, pentru a imita aspectul de ton”.

Experţi în astfel de produse au spus că Subway ar putea să nu fie de vină pentru faptul că tonul nu este ton.

„Nu cred că ar eticheta greşit intenţionat. Ei cumpără o cutie de ton pe care scrie «ton». Dacă există vreo fraudă în acest caz, a avut loc la fabrica de conserve”, a declarat Dave Rudie, preşedinte al Catalina Offshore Products, pentru NYTimes.

Subway are peste 22.000 de magazine în SUA.