3.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 8:54
No menu items!

Subvențiile la căldură vor fi eliminate treptat

spot_img

Guvernul lucrează împreună cu primăriile la mai multe variante prin care eliminarea subvenţiilor la energia termică să fie efectuată treptat şi cu ajutorul statului, considerându-se că ridicarea acestei subvenţii pentru populaţie a reprezentat o măsură luată mult prea brutal, afirmă premierul Victor Ponta.

Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Finanţelor şi reprezentanţii primăriilor au lucrat şi lucrează în această perioadă la mai multe variante de a sprijini trecerea treptată la un sistem fără subvenţii”, a spus Ponta.

El a adăugat că eliminarea subvenţiei la energia termică pentru populaţie a reprezentat o măsură luată mult prea brutal, iar majoritatea oraşelor mari au probleme aproape insurmontabile în această iarnă.

Anterior, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, avertizase asupra faptului că, din cauza bugetului restrâns, trebuie să în calcul restrângerea numărului celor cărora le este subvenţionată căldura. Astfel cei care au venituri lunare mai mari de 2 500 de lei de membru de familie ar urma să plătească preţul întreg al energiei. Ulterior, oficialul a revenit asupra acestei afirmaţii spunând că, dacă se va lua vreo decizie în această privinţă, va fi anul următor şi nu în iarna aceasta pentru că s-a gândit la această soluţie prea târziu.