22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:39
No menu items!

Subprefectul de Sălaj a murit după ce acoperişul unui foişor s-a prăbuşit, din cauza vântului. Alte trei persoane, rănite

spot_img

Subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, a murit, marți,  după ce acoperişul unui foişor unde se desfăşura un eveniment s-a prăbuşit, din cauza vântului. Alte trei persoane au fost rănite.

Potrivit ISU Sălaj, autoritățile au fost sesizate, marți, prin apel la 112 cu privire la faptul că acoperișul unui foișor din localitatea Hurez în care se aflau mai multe persoane care participau la un eveniment s-a prăbușit în urma unei rafale de vânt.

La fața locului au intervenit o autospecială de stingere, una de descarcerare, două echipaje SMURD și un echipaj de la Ambulanță.

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, în persoana subprefectului Virgil Ţurcaş. Acesta a fost preluat și transportat la Horoatu Crasnei, de unde trebuia preluat de elicopterul SMURD. Din păcate, acesta nu a putut fi salvat.

În jurul orei 16.00, Instituția Prefectului Sălaj a transmis un mesaj de condoleanțe. “Subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, rănit grav, marţi, în urma prăbuşirii acoperişului unui foişor, în localitatea Hurez, a decedat in urmă cu puțin timp. Imediat după nefericitul incident, subprefectul a fost preluat de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) Zalău şi a fost transportat la Horoatu Crasnei pentru a fi preluat de către elicopterul SMURD. În ciuda eforturilor cadrelor medicale prezente la faţa locului, care au încercat stabilizarea sa mai multe zeci de minute, acesta a fost declarat decedat. Virgil Ţurcaş participa, în calitate de invitat, alături de alte oficialităţi judeţene şi primari, la o întâlnire a ADI Sălaj Ecodes, privind problema gestionării deşeurilor în Sălaj. Conducerea şi personalul Instituţiei Prefectului Sălaj adresează sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Virgil Țurcaș avea 52 de ani și a fost prefect al Sălajului de două ori, iar în prezent era subprefect din partea PNL.

                                                                                                                  Adina Silav