15.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 9:04
No menu items!

Subofițer anchetat după apariția imaginilor cu fostul comandant al Poliției Piatra Neamț

spot_img

politist_bataie

Biroul Intern al IPJ Neamț a declanșat o anchetă disciplinară față de subofițerul de serviciu care a avut în grijă sistemul de monitorizare și stocare a imaginilor din ziua în care fostul comandant al Poliției Piatra Neamț a agresat o minoră acuzată de furt.

Potrivit conducerii Poliției Neamț, cel în cauză ar putea fi acuzat cel puțin de neglijență în serviciu. Subofițerul Ionuț Mihai este suspectat că ar fi cel care a sustras imaginile din serverul calculatorului și le-a pus la dispoziția unui civil. Dacă se va constata că el este cel care într-adevăr a sustras și difuzat imaginile, va fi acuzat și de încălcarea articolului 304 din Codul penal și riscă închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amendă penală.

Fostul comandant al Poliției Piatra Neamț, comisarul-șef Cezar Filip, este cercetat penal și disciplinar după ce a fost filmat în interiorul secției de poliție lovind o minoră de mai multe ori.

După apariția imaginilor pe internet, pe 19 martie, comisarul-șef Cezar Filip a intrat în concediu medical până pe 28 martie iar în aceeași seară și-a anunțat demisia din funcția de comandant al Poliției Piatra Neamț.

Potrivit conducerii Poliției Neamț, minora agresată are aproape 14 ani și a fost deseori cercetată pentru furturi din buzunare și tâlhării, însă potrivit legii nu răspunde penal pentru faptele comise.

Minora a fost cercetată și în dosarul de omor comis asupra actorului Constantin Ghenescu, fiind complicele unui tânăr care a fost arestat pentru crima comisă. De asemenea, aceasta a mai fost cercetată într-un alt dosar în care este acuzată alături de mai mulți minori că au bătut și tâlhărit un bătrân, care a decedat. O altă faptă cu violență comisă de minoră este asupra unei bătrâne care a suferit o fractură de bazin și de șold în urma loviturilor primite.

Vineri seară, câteva zeci de persoane s-au adunat în Piața Turnului lui Ștefan cel Mare pentru a-l susține pe comisarul-șef Cezar Filip. Participanții au semnat, alături de alți circa 500 de oameni, o petiție intitulată ‘Pietrenii susțin polițiștii, nu infractorii’, pe care o vor trimite Guvernului, Ministerului Afacerilor Interne și Instituției Avocatul Poporului.

C.C.