31.8 C
București
duminică, 3 iulie 2022 - 21:37
No menu items!

SUBIECTE la simularea Evaluării Naționale: doina și o compunere de 150 de cuvinte

spot_img

Aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara, dintre aceștia 12.748 din București, au susținut, luni, simularea Evaluării Naționale la Limba română

elevi

Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat luni, la simularea Evaluării naționale la Limba și literatura română, mai multe cerințe pe baza doinei populare „Foaie verde fir de mohor”.

Una dintre cerințele de la primul subiect a fost să realizeze o compunere de 150-250 de cuvinte în care să motiveze apartenența la specie a doinei populare „Foaie verde fir de mohor”.

La subiectul al doilea, elevilor li s-a dat un text publicat în presă, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerințe.

O altă cerință la simularea evaluării naționale la Limba română preciza că elevii au de redactat în 80-150 de cuvinte o scurtă narațiune în care să relateze o întâmplare, reală sau imaginară, petrecută în timpul unei zile de vară.

Timpul de lucru efectiv a fost de două ore.

Aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara, dintre aceștia 12.748 din București, au susținut luni această probă.

Marți urmează simularea la Matematică.

Elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține miercuri simularea la Limba și literatura maternă.

Afișarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.

R.D.