16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:32
No menu items!

SUA: Un tren cu substanţe chimice a deraiat în Louisiana

spot_img

SUA: Un tren cu substanţe chimice a deraiat în Louisiana

Aproximativ 100 de locuinţe din statul american Louisiana au fost evacuate după ce un tren care transporta substanţe periculoase a deraiat, din două vagoane scurgându-se produse chimice, potrivit unor surse oficiale citate de Associated Press.

Trenul, aparţinând companiei feroviare Union Pacific, a deraiat duminică în jurul orei locale 15.30, în apropierea oraşului Lawtell, iar din unul din vagoane s-a scurs hidroxid de sodiu, o substanţă care poate cauza răni sau chiar moartea dacă este inhalată sau atinge pielea. Din celălalt vagon s-a scurs ulei lubrifiant, potrivit purtătoarei de cuvânt a companiei, Raquel Espinoza.

Scurgerile de substanţe chimice au fost oprite, iar cantităţile eliberate în mediu au fost mici şi nu reprezintă un pericol, potrivit unui oficial al poliţiei, Daniel Moreau.  Din precauţie, toate locuinţele pe o rază de circa un kilometru şi jumătate de tren au fost evacuate.

În tren se aflau două persoane, conductorul şi un mecanic, care nu au fost răniţi în urma incidentului.

Autostrada care merge în paralel cu calea ferată va rămâne închisă pentru cel puţin două zile, iar traficul a fost restricţionat în perimetrul evacuării, au indicat autorităţile.

T.E.