12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 22:49

SUA: Un tren a deraiat în New Jersey. Cel puțin trei morți și peste 100 de răniți UPDATE / FOTO

spot_img
  • UPDATE

Cel puțin trei persoane au murit, iar peste 100 au fost rănite în accidentul de tren produs joi în gara Hoboken, statul New Jersey, transmit jurnaliștii americani.

Potrivit autorităților, numeroși răniți ar fi “în stare gravă”. 

Un tren de navetiști a deraiat și a lovit gara din Hoboken, statul New Jersey, joi dimineață, provocând rănirea a numeroase persoane, transmit agențiile internaționale de presă.

Primele imagini arată o parte a trenului ieșită de pe șine și deformată de impactul cu platforma gării. Garnitura se pare că nu a reușit să oprească la timp și a urcat pe peron, notează AFP, citată de Agerpres.

Șeful poliției a declarat că pentru NBC New York că există “numeroși răniți”. Cauza accidentului este încă necunoscută.

Surse citate de presa americană au anunțat că aproximativ 100 de persoane au fost rănite în accidentul feroviar.

Autoritatea de transport din New Jersey a anunțat că serviciul feroviar este suspendat spre și dinspre gara din Hoboken și precizează că pasagerii vor fi preluați de autobuze și alți operatori de transport.

Imaginile postate de la fața locului pe rețelele de socializare cu accidentul feroviar arată vagoanele ajunse pe peron și o secțiune din acoperiș care s-a prăbușit.

Un utilizator de Twitter a postat mesajul: “Trenul meu tocmai a intrat cu toată viteza în gara din Hoboken”, relatează media americane.

Un alt utilizator din New York a scris la rândul său: „Norocos să fiu în viață… eram în al doilea vagon al trenului care a făcut accident la Hoboken”.

Gara din Hoboken deservește zilnic în jur de 50.000 de navetiști, potrivit presei din SUA.

accident_tren_sua

R.D.

foto: cnbc.com