21.3 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 3:33
No menu items!

SUA trimit rachete sol-aer și echipamente militare în Ucraina

spot_img

Statele Unite și aliații NATO trimit rachete sol-aer în Ucraina și echipamente militare în valoare de încă un miliard de euro, potrivit anunțului făcut de președintele american, Joe Biden.

CNN scrie că un nou transport de sisteme de rachete sol-aer va ajunge în Ucraina, acestea fiind din cele care includ sistemele mobile de apărare antiaeriană SA-8, SA-10, SA-12 și SA-14, de producție sovietică.

Alți oficialii americani au declarat pentru The Wall Street Journal că Joe Biden va anunța, miercuri, în cadrul lucrărilor Congtresului american, că va oferi Ucrainei peste 1 miliard de dolari în ajutor militar suplimentar.

De altfel, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat, miercuri, Congresului SUA, pentru a discuta despre atacul Rusiei asupra Ucrainei și pentru a solicita sprijin suplimentar din partea NATO și aliaților. În discursul său, Zelensky le-a amintit americanilor de atacurile aeriene de la Pearl Harbour, dar şi de atacul terorist din 11 septembrie 2001 și a cerut crearea unei aşa-numite „zone umanitare cu interdicţie de zbor”, care să protejeze populaţia Ucrainei de atacurile aeriene din partea armatei ruseşti.

E. Stan