8 C
București
luni, 19 aprilie 2021 - 7:05

SUA suplimentează protecția reprezentanţelor diplomatice

 SUA suplimentează protecția reprezentanţelor diplomatice

Reprezentanțele diplomatice ale SUA vor fi  păzite de sute de pușcași marini, a informat  marți, secretarul american de Stat Hillary Clinton, într-o scrisoare adresată Congresului ce însoţeşte un raport guvernamental privind atacul asupra Consulatului de la Benghazi.

Raportul guvernamental reclamă eşecuri în materie de securitate la consulatul SUA din Benghazi.  În urma atacului armat, comis de miliţii islamiste apropiate Al-Qaida, a fost ucis ambasadorul american Christopher Stevens şi alți trei agenţi americani.

Partea “neconfidenţială” a raportului şi a scrisorii trimise de către Clinton Comisiilor pentru Afaceri Externe din cadrul Camerei Reprezentanţilor şi Senatului a fost dată publicităţii marţi seara de către Departamentul de Stat.

Congresul SUA va audia miercuri și joi oficiali din cadrul Departamentului de Stat şi Pentagonului cu referire la  atacul de la Benghazi, însă acest lucru se va desfășura în  lipsa secretarului de Stat Hillary Clinton, care nu poate fi prezentă, din cauza comoției cerebrale suferită sâmbătă.

C.I.