SUA și Israelul preconizează un război cu Rusia, pe teritoriul Siriei

Sprijinul militar al Rusiei pentru președintele sirian Bashar al-Assad ar putea spori riscul unei confruntări cu forțele coaliției care luptă contra grupării jihadiste Stat Islamic (SI), a afirmat miercuri secretarul de stat american John Kerry, citat de Reuters.

Într-un interviu pentru cotidianul italian “La Stampa”, John Kerry a spus că i-a transmis ministrului de externe rus Serghei Lavrov că Statele Unite sunt îngrijorate de susținerea militară oferită de Moscova lui Assad în războiul civil din Siria, intrat deja în al cincilea an.

”Aceste acțiuni ar putea provoca o escaladare suplimentară a conflictului și ar duce la și mai multe pierderi de vieți nevinovate, crescând fluxul de refugiați și riscând o confruntare cu coaliția anti-Stat Islamic care acționează în Siria”, a menționat oficialul american, fără a preciza exact componența coaliției.

La rândul său, Israelul și-a exprimat îngrijorarea față de implicarea Rusiei în Siria, apreciind că această poziționare a Moscovei ar putea duce accidental la confruntări între forțele militare ruse și cele israeliene în teren.

Rusia și-a suplimentat echipamentul militar, inclusiv tancuri și elicoptere, la baza aeriană de la Latakia (Siria), potrivit unor oficiali americani, ceea ce crește posibilitatea unor misiuni de luptă în spațiul aerian sirian, adaugă agenția de presă britanică.

R.D.

NICIUN COMENTARIU