0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:38
No menu items!

SUA recompensează cu cinci milioane de dolari capturarea unui „lord” al drogurilor mexican

spot_img

 retea droguri

O recompensă de până la cinci milioane de dolari este oferită de SUA pentru arestarea unui „lord” al drogurilor mexican, Rafael Caro Quintero, eliberat recent din închisoare în țara sa, însă căutat de Washington de 28 de ani pentru uciderea unui polițist, relatează miercuri AFP.

Departamentul de Stat al SUA oferă, în cadrul unui program de recompense în materie de luptă împotriva traficului internațional de droguri, „o recompensă de până la cinci milioane de dolari pentru informații care să conducă la arestarea și/sau inculparea lui Rafael Caro Quintero care l-a răpit, torturat și ucis pe agentul DEA american (agenția antidrog) Enrique Camarena în 1985”, se arată într-un comunicat de presă.

Rafael Caro Quintero este inculpat de un tribunal din California pentru „multiple acuzații de crime grave” și justiția americană îl consideră un ”fugar”, amintește Departamentul de Stat.

Bărbatul a dispărut în luna august după ce un tribunal mexican a ordonat eliberarea sa pe motive procedurale, după 28 de ani de închisoare, însă, un judecător federal mexican a emis un nou mandat de arestare împotriva sa în vederea unei eventuale extrădări către SUA.

Fostul șef al cartelului mexican de droguri din Guadalajara, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnat în 2009 la 40 de ani de închisoare pentru uciderea în 1985 a ofițerului DEA, Enrique Camarena.

C.A.