22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:17
No menu items!

SUA nu vor trimite trupe în Ucraina, dar vor sprijini membrii NATO care decid să facă acest lucru

spot_img

Ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a spus că țările NATO ar putea decide să trimită trupe în Ucraina, deși Statele Unite nu vor face acest lucru.

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfeld, consideră că participarea trupelor americane la contingentul ONU de menținere a păcii din Ucraina este puțin probabilă.

Ea a precizat că, în timpul vizitei în Polonia, președintele american va discuta cu omologul său polonez problema aducerii forțelor de menținere a păcii în Ucraina.

Diplomatul a menționat că este puțin probabil ca Statele Unite să ia parte la aceasta, dar vor sprijini aliații NATO care vor lua o astfel de decizie.

„Pot spune că trupele americane nu vor călca pe teritoriul Ucrainei. Președintele (Joe Biden – n.red.) a precizat acest lucru, dar alte țări NATO ar putea decide că vor să trimită trupe în Ucraina”, a spus Thomas- Greenfield.

Ea a clarificat că aceasta va fi o decizie pe care țările NATO au dreptul să o ia.

Biden urmează să participe joi la summitul NATO, urmat de o întâlnire cu liderii Consiliului European vineri, în timp ce Statele Unite și națiunile aliate încearcă să exercite presiuni diplomatice și financiare asupra președintelui rus Vladimir Putin pentru a înceta invazia sa de aproape o lună în Ucraina.

                                                                                                                    Adina Silav