2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:11
No menu items!

SUA le cer aliaţilor să extindă pe Internet războiul împotriva Statului Islamic

spot_img

Gruparea teroristă Statul Islamic foloseşte reţelele sociale, pentru difuzarea a numeroase înregistrări video de propagandă

statul islamic

Statele Unite le-au cerut luni aliaţilor care participă la coaliţia internaţională împotriva grupării teroriste Statul Islamic (SI) să extindă pe Internet lupta împotriva islamiştilor, într-o reuniune organizată în Kuwait cu privire la mijloacele de contracarare a propagandei islamiste pe reţelele sociale, potrivit AFP.

Coordonatorul american al coaliţiei internaţionale, generalul John Allen, a afirmat, în deschiderea reuniunii, că această propagandă reprezintă “un război îngrozitor (…) destinat recrutării şi pervertirii unor persoane nevinovate”.

El a apreciat că gruparea Statul Islamic “va fi învinsă cu adevărat în momentul în care legitimitatea mesajului său către tinerii vulnerabili va fi respinsă”.

La reuniunea din Kuwait participă reprezentanţi din Bahrain, Marea Britanie, Egipt, Franţa, Irak, Iordania, Liban, Oman, Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Gruparea teroristă Statul Islamic, care a preluat controlul asupra unor părţi importante din teritoriul irakian şi a unei părţi din Siria, foloseşte reţelele sociale, pentru difuzarea a numeroase înregistrări video de propagandă şi, de asemenea, deţine o revistă cu o grafică specială.

La rândul lor, susţinătorii grupării teroriste folosesc reţelele sociale, care au devenit un instrument pentru recrutarea combatanţilor străini.

Generalul Allen a subliniat că “ameninţarea reprezentată de SI necesită o abordare globală şi coordonată la nivel internaţional, regional şi local, combinând acţiunea militară, aplicarea legii, informaţiile şi soluţii economice şi diplomatice“.

Ne aflăm aici pentru a discuta mijloacele prin care poate fi combătută politica SI şi contracararea activităţii sale în mediul virtual şi online“, a adăugat el.