13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 10:00

SUA își vor apăra aliații est-europeni, între care și România, asigură Obama

spot_img

Obama se află în vizită la Varșovia pentru a asista la ceremonia ocazionată de cea de-a 25-a aniversare a primelor alegeri democratice în Polonia

 Obama amenință Siria cu o acțiune militară în afara cadrului ONU dacă nu respectă acordurile recente

Președintele american Barack Obama a subliniat miercuri angajamentul SUA față de aliații săi europeni din NATO, exprimând solidaritatea Washingtonului cu țările din estul Europei, între care și România, după intervenția Rusiei în Ucraina, informează Reuters.

„Polonia nu va fi niciodată singură. Estonia nu va fi niciodată singură. Letonia nu va fi niciodată singură. Lituania nu va fi niciodată singură. România nu va fi niciodată singură”, afirmă președintele american, potrivit textului discursului său pe care urmează să-l rostească la Varșovia.

„În calitate de aliați, avem o datorie solemnă, un tratat cu caracter obligatoriu, de a ne apăra integritatea teritorială. Și o vom face”, spune președintele Barack Obama, care se află în vizită la Varșovia pentru a asista la ceremonia ocazionată de cea de-a 25-a aniversare a primelor alegeri democratice în Polonia, țară din fostul bloc comunist.

C.A.