1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:46
No menu items!

SUA: Femeie împușcată pentru că a încercat să treacă peste o baricadă de la Casa Albă

spot_img

 SUA: Femeie împușcată pentru că a încercat să treacă peste o baricadă de la Casa Albă

O femeie ce conducea un Infiniti negru a încercat să treacă joi peste o baricadă de la Casa Albă, fiind urmărită de poliţie spre Capitoliu, unde a fost împușcată mortal de oamenii legii, au declarat martori oculari şi oficiali, citaţi de Associated Press.

„Suspectul a fost declarat” mort, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă şeful poliţiei Washington DC Cathy Lanier.

O tânără care o maşină înmatriculată în Connecticut și care avea la bordul autoturismului un copil mic, a accelerat pe aleea ce duce la Casa Albă pentru a trece peste baricadele ridicate. În momentul în care ea nu a putut trece peste a doua barieră, a întors maşina în direcţia opusă, a lovit şi aruncat peste capotă un ofiţer de la Secret Service şi a continuat să accelereze, a declarat turistul BJ Campbell.

capitol-shooting

Mașina femeii a fost urmărită de poliţie în timp ce se îndrepta spre Capitol, care se află la 2,5 kilometri distanţă şi adăposteşte cele două camere ale Congresului american, în faţa căruia s-au auzit focuri de armă.

Nu este vorba „în niciun caz de un accident” rutier, ci de o „urmărire de durată”, conform şefului poliţiei din DC, adăugând că „Mai multe alte vehicule au fost lovite, poliţişti au fost atinşi şi a încercat să forţeze două perimetre de securitate”.

Totodată, responsabilul securităţii la Senat Terrance Gainer Gainer a declarat că un copil a fost luat din maşina femeii şi dus la spital, însă acesta este nevătămat.

Poliţia încearcă să confirme că suspecta este o femeie în vârstă de 34 de ani din Stanford, cu o istorie de tulburări mentale, potrivit ABC News. Forțele de ordine descriu incidentul ca fiind unul „izolat”, însă se are în vedere efectuarea unor cercetări în vederea identificării unor conexiuni cu terorismul.

C.A.