24 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 22:31
No menu items!

SUA evacuează personalul Consulatului din Lahore din cauza unor „ameninţări specifice”

spot_img

SUA evacuează personalul Consulatului din Lahore din cauza unor „ameninţări specifice”

SUA au evacuat joi întregul personal neesenţial de la Consulatul din Lahore (nord-estul Pakistanului), a anunţat Departamentul de Stat american citând „ameninţări specifice”  în contextul unei vaste alerte împotriva unor planuri de atentate planificate de reţeaua teroristă internaţională Al-Qaida, informează AFP.

„La 8 august 2013, Departamentul de Stat a ordonat plecarea personalului neesenţial de la Consulatul General al SUA din Lahore, Pakistan”, potrivit unui comunicat.

Departamentul de Stat a făcut apel către cetăţenii americani să evite orice călătorie care nu este „esenţială” în Pakistan

Departamentul anunţă că această evacuare are loc din cauza unor „ameninţări specifice” vizând consulatul american din acest oraş pakistanez.

”Prezenţa mai multor grupări teroriste străine şi locale reprezintă un potenţial pericol pentru cetăţenii americani din Pakistan”, se mai spune în comunicatul Departamentului de Stat.

Această evacuare intervine în contextul în care peste 20 de misiuni diplomatice americane au fost închise de mai multe zile din cauza unor riscuri potenţiale de atentate, mai ales în lumea arabă şi musulmană.

C.I.