25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 16:06
No menu items!

SUA: Echipament de protecţie anti-Ebola, pus în vânzare de Halloween

spot_img

Compania Brands On Sale a vândut sute de astfel de costume pentru bărbaţi, care imită ţinutele de protecţie contra maladiei Ebola

halloween-ebola

Echipamentul anti-Ebola – salopetă albă, cizme din cauciuc, mănuşi, mască şi ochelari de protecţie – se regăseşte în acest an pe lista costumelor care pot fi cumpărate până vineri în Statele Unite ale Americii cu ocazia sărbătorii Halloween, potrivit AFP.

Compania Brands On Sale a vândut, cu 79,99 dolari bucata, sute de astfel de costume pentru bărbaţi, care imită ţinutele de protecţie contra maladiei Ebola, a dezvăluit luni directorul acestei firme, Johnathon Weeks.

Săptămâna trecută, Brands On Sale a adăugat şi o versiune „sexy” pentru femei, care include o mini-uniformă albă de infirmieră în locul salopetei. Costumul anti-Ebola feminin este comercializat cu preţul de 59,99 dolari.

Deocamdată, doar 12 astfel de costume feminine au fost vândute.

În contextul în care Statele Unite şi lumea întreagă sunt cuprinse de îngrijorare din cauza epidemiei care a făcut aproximativ 5.000 de morţi în Africa de Vest, iniţiativa a fost aspru criticată pe reţelele de socializare. Revista Mother Jones consideră că acest costum reprezintă „o culme a stupidităţii”.