3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 3:05
No menu items!

SUA dețin antidotul pentru Ebola

spot_img

Medicul american care a contractat boala în Africa a fost salvat de la moarte prin injectarea unui ser pe bază de tutun, testat astfel pentru prima dată pe om

ebola_boala

Medicul american și asistenta sa – care au contractat virusul Ebola în timp ce îngrijeau bolnavi în Liberia – ar fi fost salvați datorită unui antidot secret, transmite CNN.

Kent Brantly, doctorul misionar repatriat sâmbătă în Statele Unite, și Nancy Writebol, asistenta lui care urma să ajungă în America marți, ar fi fost salvați cu ajutorul unui ser secret, produs pe bază de plante de tutun, proiectul fiind finanțat de Pentagon, potrivit CNN.

Tratamentul ar fi fost pus la punct plecând de la plante de tutun de firma Mapp Biopharmaceutical, care colaborează cu Kentucky BioProcessing, achiziționată în ianuarie de producătorul de țigări Reynolds. Cercetările ar fi fost finanțate de Pentagon din 2007, iar serul ar fi fost testat cu succes pe maimuțe. Niciun om nu fusese tratat cu noul ser.

Starea de sănătate a celor doi americani s-a îmbunătățit, anunță surse medicale. Tânărul medic, care era în pragul morții săptămâna trecută, s-a plimbat în curtea spitalului din Atlanta unde a fost tratat de când a venit în Statele Unite, încheie 20minutes.ch.

Epidemia de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola a provocat moartea a 887 de persoane în Africa, potrivit unui nou bilanţ făcut public luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Epidemia a izbucnit la începutul anului în Guineea, după care s-a răspândit în Liberia și în Sierra Leone.

R.D.