3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:15
No menu items!

SUA confirmă moartea a doi cetățeni americani în Gaza

spot_img

13 soldați ai unității de elită brigada Golani au fost uciși duminică în Fâșia Gaza, numărul militarilor morți de la declanșarea ofensivei ajungând la 18

americani ucisi in Gaza

Departamentul de Stat al SUA a anunțat duminică seara moartea a doi cetățeni americani în Gaza, fără a confirma informațiile din presă ce indicau faptul că este vorba de soldați ai forțelor ai forțelor militare israeliene, relatează AFP.

„Putem confirma moartea cetățenilor americani Max Steinberg și Sean Carmeli în Gaza”, a indicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Jen Psaki, potrivit unui comunicat.

Conform Los Angeles Times și Jewish Journal of Greater Los Angeles, cei doi bărbați erau membri ai armatei israeliene și făceau parte din brigada Golani.

Carmeli, 21 de ani, născut din părinți israelieni, a crescut în Texas, în timp ce Steinberg, 24 de ani, era originar din sudul Californiei. Steinberg s-a alăturat armatei israeliene la sfârșitul anului 2012 și era un trăgător de elită al brigăzii Golani, au precizat cele două publicații.

Potrivit armatei israeliene, 13 soldați ai acestei unități de elită au fost uciși duminică în Fâșia Gaza, numărul militarilor morți de la declanșarea ofensivei ajungând la 18, cel mai mare bilanț pentru forțele israeliene din 2006.

C.A.