3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 15:46
No menu items!

SUA: Casa Albă, la îndemâna lui Biden, în timp ce ultimele state finalizează numărătoarea

spot_img

Democratul Joe Biden are un avantaj de 253 – 214, în votul din colegiile electorale, potrivit Edison Research. Câștigarea celor 20 de voturi electorale din Pennsylvania i-ar aduce suficiente voturi fostului vicepreședinte pentru a-și asigura președinția, anunță Reuters.

Biden ar câștiga, de asemenea, alegerile dacă va predomina în două dintre celelalte trei state cheie în care a deținut vineri voturi strânse: Georgia, Arizona și Nevada. La fel ca Pennsylvania, toate trei procesau încă buletinele de vot vineri.

Atât în ​​Pennsylvania, cât și în Georgia, Biden l-a depășit pe Trump pe baza voturilor prin corespondență care au fost exprimate în fortărețele democratice urbane, cum ar fi Philadelphia și Atlanta.

Odată cu estimparea șanselor sale de a fi reales, Trump și-a intensificat atacul asupra rezultatelor, apărând joi seară la Casa Albă pentru a susține că alegerile i-au fost „furate”.

Pe măsură ce Biden se apropia de victorie, sute de democrați s-au adunat în fața locului de numărare a voturilor din centrul orașului Philadelphia, purtând cămăși galbene pe care scria „Numărați fiecare vot”. În Detroit, o mulțime de susținători ai lui Trump, unii înarmați, au protestat în afara locației de numărare, fluturând steaguri și scandând: „Luptă!”

Campania lui Trump urmărește o serie de procese în toate statele, dar experții juridici le-au descris ca fiind puțin probabil să reușească să modifice rezultatul alegerilor.

Avocatul general al campaniei, Matt Morgan, a afirmat vineri într-o declarație că alegerile din Georgia, Nevada și Pennsylvania au fost necorespunzătoare și că Trump va câștiga în cele din urmă în Arizona.

„Aceste alegeri nu s-au terminat”, a spus el. “Biden se bazează pe aceste state pentru pretenția sa falsă asupra Casei Albe, dar odată ce alegerile vor fi definitive, președintele Trump va fi reales”.