SUA: Autorităţile americane confirmă primul caz de contaminare cu Ebola pe teritoriul țării

Bolnava făcea parte din echipa care l-a tratat pe liberianul Thomas Eric Duncan, prima persoană diagnosticată cu Ebola în Statele Unite

Ebola

Un angajat al serviciilor sociale de la Spitalul Presbiterian din Texas a primit un rezultat pozitiv în urma unui test preliminar pentru Ebola, a anunţat spitalul într-un comunicat, relatează CNN.

“Testele efectuate sâmbătă seara arată că îngrijitoarea de la Texas Presbyterian Hospital este infectată cu Ebola”, au anunţat Centrele federale americane pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC) într-un comunicat.

Această “veste este, desigur, îngrijorătoare pentru pacientă, familia sa, colegii săi şi oraşul Dallas”, se arată în comunicat, în care se adaugă că CDC şi serviciile de sănătate din Texas “rămân încrezătoare în faptul că o propagare a infecţiei poate fi evitată prin măsuri de sănătate publică adecvate”.

Bolnava, care a fost izolată, făcea parte din echipa care l-a tratat pe liberianul Thomas Eric Duncan, prima persoană diagnosticată cu Ebola în Statele Unite, care a decedat la 4 octombrie.

“Am ştiut că un al doilea caz ar putea deveni o realitate şi ne-am pregătit pentru această posibilitate”, a declarat doctorul David Lakey, administratorul Departamentului pentru Servicii de Sănătate al statului Texas, citat într-un comunicat.

O persoană care s-a aflat în contact cu pacienta a fost identificată şi se află sub supraveghere, precizează CDC.

C.A.

NICIUN COMENTARIU