0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 18:56
No menu items!

SUA şi Rusia trimit nave în apropierea Siriei

spot_img

SUA şi Rusia trimit nave în apropierea Siriei

Rusia a trimis duminică o navă militară de recunoaştere în estul Mării Mediterane, iar SUA a trimis în acelaşi timp în zonă o navă de transport în contextul pregătirilor armatei americane pentru o posibilă intervenţie militară în Siria, relatează agenţiile Reuters şi AFP.

Misiunea navei Priazovîe, care a plecat din portul Sevastopol de la Marea Neagră, este de „a culege informaţii în zona unde conflictul ar putea escalada”, precizează agenția Interfax, care citează sub rezerva anonimatului o sursă militară rusă, care subliniază că această navă va opera separat de flotila rusă staţionată permanent în Marea Mediterană.

Armata americană a poziţionat duminică în aceeaşi regiune o navă de suport logistic ce poate transporta sute de soldaţi şi câteva elicoptere, fiind desfăşurate până în prezent în estul Mediteranei cinci distrugătoare americane purtătoare de rachete Tomahawk.

Statele Unite susţin că au dovezi ce atestă că armata siriană a folosit gaz sarin în atacul de pe data de 21 august din apropiere de Damasc. La polul opus, Rusia este de părere că atacul a fost înscenat de rebeli cu scopul de a provoca o intervenţie militară, califincând drept neconvingătoare dovezile la care face referire administraţia americană.

C.I.