8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 2:38
No menu items!

Studiu: Ștergerea unor gene ar putea crește durata vieții cu 60%

spot_img

Secretul unei vieți mai lungi cu zeci de ani ar putea fi transmutarea unor anumite gene, potrivit unui studiu recent. Cercetătorii din SUA, de la Buck Institute for Research on Ageing și de la Universitatea Washington, au arătat că ajustări genetice mici pot face ca organismele să aibă o viață cu 60% mai lungă.

După 10 ani de cercetări, s-au descoperit 238 de gene care, dacă ar fi neutralizate, ar putea crește viața celulelor. Multe din aceste gene sunt prezente în organismul mamiferelor, inclusiv la oameni.

”Acest studiu studiază îmbătrânirea în contextul genomului și ne dă o imagine completă despre ce înseamnă îmbătrânirea”, a afirmat Dr. Brian Kennedy, liderul echipei, citat de publicația The Telegraph.

De exemplu, înlăturarea unei gene denumite LOS1 ar produce rezultate impresionante. Această genă este asociată cu restricțiile alimentare, similare postului sau dietei. Studii anterioare au arătat că limitarea caloriilor ingerate și alternarea unor perioade de post în dieta normală încetinesc procesul de îmbătrânire, măresc durata vieții și întăresc sistemul imunitar și funcționarea organelor interne.

T.S.