1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:59
No menu items!

STUDIU: Imigranții din UE au adus 20 de miliarde de lire sterline la bugetul Marii Britanii

spot_img

Persoane provenind din Europa de Est au contribuit cu 5 din totalul acestor 20 de miliarde de lire sterline, în perioada 2001-2011

 imigranti-uk

 Imigranții proveniți din Uniunea Europeană (UE) au contribuit în ultimul deceniu cu 20 de miliarde de lire sterline (26 de miliarde de euro) la bugetul Marii Britanii, potrivit unui raport publicat miercuri, în contextul în care premierul britanic conservator David Cameron dorește să limiteze imigrația, informează AFP.

Potrivit studiului realizat de University College din Londra (UCL), imigranții europeni plătesc multe impozite care nu li se întorc sub formă de ajutoare sociale, de unde rezultă această sumă de 20 de miliarde de lire contribuție la finanțele naționale.

Studiul arată că persoane provenind din Europa de Est au contribuit cu 5 din totalul acestor 20 de miliarde de lire sterline, în perioada 2001-2011.

Această „nouă anchetă prezintă o imagine pozitivă” a imigrației, în special a celei „provenite din UE”, constată Christian Dustmann, coautor al studiului, în timp ce una dintre „preocupările majore ale dezbaterii pe marginea imigrației este de a ști dacă imigranții participă într-un mod echitabil la impozitele și la finanțarea ajutoarelor sociale”.

Publicarea acestui studiu intervine în plină dezbatere asupra imigrației din Marea Britanie. Confruntat cu ascensiunea formațiunii eurofobe Ukip, David Cameron a anunțat că ar dori să limiteze imigrația provenită din alte țări ale UE, sfidând principiul de liberă circulație a persoanelor, în vigoare în țările UE, în apropierea alegerilor legislative din mai 2015.