1.8 C
București
duminică, 4 decembrie 2022 - 3:48
No menu items!

Studiu: Bolnavii de insuficiență cardiacă trebuie să meargă mult pe jos

spot_img
foto: think.hotnews.ro

Persoanele care suferă de insuficiență cardiacă trebuie să meargă zilnic pe jos cât de mult pot, iar numărarea pașilor este necesară, fiind un indicator important, relatează passionsante.be.

O echipă de cercetători japonezi a evaluat capacitatea de efort (consum de oxigen, ventilare, producere de gaz carbonic) a unui grup de aproximativ 200 de bolnavi de insuficiență cardiacă, cu vârsta medie de 65 de ani, în timpul unui test pe bicicletă. Gradul de activitate fizică a fost calculat cu ajutorul unui podometru, care a înregistrat numărul pașilor făcuți zilnic. Studiul a durat patru ani.

S-a constatat că parametrii respiratorii constituie importante elemente ale evaluării stării de sănătate a acestui tip de pacienți și “s-a demonstrat că o activitate zilnică ce constă în aproximativ 5.000 de pași a fost un factor puternic în realizarea unei stări de sănătate bune”, precizează doctorul Robert Haiat. Pronosticul diferă în funcție de numărul de pași făcuți zilnic (sub sau peste pragul de 5.000 de pași).

În urma studiului, medicii și pacienții se pot sprijini pe măsurătorile efectuate cu un podometru, însă trebuie sa se aibă în vedere și limitele personale.

Daniela Marinescu