1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 6:15
No menu items!

Studiu bancar: Tot mai mulți români economisesc pe termen lung

spot_img

Studiu bancar: Tot mai mulți români economisesc pe termen lung

Ponderea clienților care economisesc pe termen lung (1 an sau mai mult) a crescut, în ultimul an, de la 15% la 18%, rezultă dintr-un studiu al BCR efectuat pe segmente interne de clienţi. Mai mult, tot în ultimele 12 luni, perioada de deţinere a unui depozit a crescut de la 18 la 23 luni.

Soldul mediu al unui depozit constituit de clienţii care au optat pentru noile pachete de cont curent este de aproximativ 40.000 lei, mai mare cu 30% decât soldul mediu al depozitelor clienţilor care nu deţin un pachet de cont curent.

Conform studiului, aproximativ 20% din clienţii care au optat pentru noile pachete de cont curent deţin, în medie, 1,8 depozite.

“Peste 60% dintre cei care au achiziţionat noile pachete de cont curent sunt clienţi noi. (…)Totodată, se înregistrează o creştere cu 75% a valorii plăţilor efectuate prin Direct Debit“, a declarat Cătălina Zincenco, Șef departament, Produse de Economisire și Investiții, BCR.

De la introducerea noilor pachete de cont curent se observă o dublare a sumelor menţinute în conturi de către clienţi. Acest lucru se datorează şi bonusului de dobândă (4% pe an) pentru sumele aflate în cont, în cazul în care clienţii efectuează tranzacţii intensive cu cardul de debit (peste 1.500 lei pe lună).

Totodată, clienţii care au noile pachete de cont curent fac de aproximativ două ori mai multe tranzacţii pe lună comparativ cu clienţii care nu au pachete de cont curent. De asemenea, sumele încasate în cont sunt de circa 3 ori mai mari faţă de oferta anterioară de conturi curente în lei.

C.C.