3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:59
No menu items!

Studiu al unei agenții de turism: Femeile aleg destinația de vacanță în 80% din cazuri

spot_img

Tinerii de până la 34 de ani sunt atrași în mai mare măsură de serviciile turistice online

stele-hotel

Femeile decid unde pleacă familia sau cuplul în concediu în străinătate, ele alegând destinația, perioada și chiar hotelul în aproximativ 80% din cazuri, potrivit unui studiu al site-ului de turism Vola.ro.

Conform studiului, în aproape 60% din cazuri, femeile sunt cele care, în mod direct, achiziționează sau fac o cerere către agenția de turism, dar, pe de altă parte, se implică și în achizițiile făcute de soț sau partener, se arată într-un comunicat al companiei.

”Femeile decid unde se pleacă în vacanță. De cele mai multe ori, se întâmplă ca bărbații, atunci când vor să cumpere o vacanță, să amâne achiziția până se pot consulta cu soțiile. Femeile pun mai multe întrebari agenților de turism și sunt mult mai informate în legătură cu destinația, obiectivele turistice etc., față de bărbați, care decid în funcție de criterii mai tehnice, cum ar fi prețul sau numărul de stele al hotelului”, a declarat Ioana Bălănescu, manager în cadrul companiei.

Studiul mai arată că aproximativ 59% dintre cei care cumpără vacanțe online locuiesc în București, iar pe următoarele trei locuri se situează cei din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

”În ultimii ani a crescut ponderea provinciei pentru că s-au introdus mai multe zboruri de pe aeroporturile din țară, mai ales low-cost-uri. Astfel, și pentru cei din afara Bucureștiului a devenit mai comod și mai ieftin să călătorească. În trecut, aceștia erau nevoiți, în multe cazuri, să vină în Capitală ca să poată pleca cu avionul în vacanță în străinătate”

Ioana Bălănescu, manager Vola.ro

Valoarea medie a unei cumpărături pentru un pachet turistic (vacanță/city break) este de 524 de euro, adică 262 de euro de persoană.

Pe segmente de vârstă, proporțiile sunt următoarele:

  • 25 – 34 de ani – 51%
  • 35 – 44 de ani – 20%
  • 18-24 de ani – 14%
  • peste 55 de ani – 8%
  • 45-54 de ani – 7%

 În funcție de numărul de stele al hotelurilor la care se cazează, 69,38% dintre turiști aleg unitățile de trei stele, 26,68% merg la patru stele, 2,8% se cazează la cinci stele, 0,56% la două stele și 0,58% dorm în apartamente.

Tinerii cu vârste de până în 34 de ani caută hoteluri de trei stele, iar hotelurile de 4-5 stele, precum și apartamentele sunt cerute de cupluri cu vârste de peste 35 ani sau familii cu copii (în cazul apartamentelor). Tinerii cumpără mult mai multe city-break-uri, iar cei peste 35 sunt mai degrabă interesați de vacanțe de șapte zile sau mai mult în destinații precum Turcia, Grecia sau Bulgaria.

Numărul mediu de pasageri per pachet este de 2,2, iar numărul de persoane per pachet crește odată cu vârsta.

Vola.ro este cea mai mare agenție de turism online din România, cu o cifră de afaceri de 107,4 milioane de lei în 2013.