miercuri, 24 februarie 2021 - 22:11

Studiu: 95% din şcolile de la ţară au internet, dar nu este folosit de elevi

Un studiu național derulat de GfK în școli gimnaziale din mediul rural arată că 95% dintre acestea sunt conectate la internet, dar conexiunea este folosită în mare măsură în scopuri administrative.

În toate şcolile din mediul rural există internet, conform studiului, dar 25% dintre echipamente nu sunt funcţionale. Mai mult, 90% dintre școlile de la sate au chiar un laborator IT, însă doar jumătate dintre ele au şi conexiune la internet.

Cercetarea mai arată că 63% din profesori au o atitudine deschisă în ceea ce privește utilizarea noilor tehnologii la clasă, deși experiența lor didactică cu materiale educative digitale este foarte redusă. Concluzia studiului este că avem infrastuctura şi deschiderea profesorilor pentru educaţia digitală, dar nu există şi materialele educative digitale care să poată fi folosite în şcoli.

Fundația Orange, care a comandat studiul, a decis derularea, în anul școlar 2016-2017, a unui proiect-pilot de educație digitală pentru ciclul gimnazial, în 10 școli de masă din mediul rural.

S.M.