3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:18
No menu items!

STUDIU: 83% dintre români au încredere în SMURD

spot_img

293551-smurd

83 % dintre români au încredere în SMURD, arată un studiu CONFIDO dat publicității vineri și realizat de Exact Cercetare și Consultanță, în colaborare cu Link Resource, la inițiativa Institutului Aspen România. Studiul a fost prezentat presei cu ocazia celei de-a treia ediții a Bucharest Forum/Healthcare.

Dacă spitalele private au câștigat încrederea a 74 % dintre respondenți, iar serviciul de ambulanță este menționat la rândul său de peste jumătate din populație (59 %), Ministerul Sănătății ocupă ultima poziție a clasamentului, cu 26 % încredere.

80% din români consideră oportun ca, pentru serviciile acoperite de asigurarea obligatorie de sănătate, pacienții să aibă acces în aceleași condiții atât la furnizori din sistemul public, cât și la furnizori aparținând sistemului privat de sănătate.

Dr. Oana Cuzino reprezintă opțiunea numărul unu pentru peste 60 % dintre români atunci când vine vorba de încrederea în personalitățile publice aparținând domeniului medical. Locurile 2 și 3 sunt ocupate de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi și prof. dr. Constantin Ionescu Târgoviște, cu un procent de 21%, respectiv 7 %.

Următoarele poziții ale clasamentului sunt ocupate de dr. Dana Jianu (4,5 %), dr. Simona Tivadar (4,3%) și conf. dr. Lygia Alexandrescu (3,1%).

Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani, rezidente în mediul urban. Volumul eșantionului a fost de 1.161 respondenți, care au răspuns la chestionarul Exact Cercetare și Consultanță, administrat pe Internet.

Respondenții au fost selectați aleatoriu din panelul Exact Cercetare și Consultanță, care conține 25.000 de respondenți. Culegerea datelor a fost realizată în intervalul 20-31 martie 2014.

R.D.